DEbate-döntő

Értesítünk mindenkit, hogy a DEbate döntője 2018. február 9-én kerül megrendezésre a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézetében. További részletekért keressétek a facebook oldalunkat.

DEbate elődöntők 2017-ben

A 2017/2018-as DEbate vitaverseny elődöntői a következő helyszíneken és időpontokban kerülnek megrendezésre:
2017. november 24: Avasi Gimnázium, Miskolc
2017. december 1: Ady Endre Gimnázium, Debrecen
2017. december 8: Kölcsey Ferenc Gimnázium, Nyíregyháza

Újra itt a DEbate!

Az első két év tapasztalatai és visszajelzései alapján, a Debreceni Egyetem Angol—Amerikai Intézete úgy döntött, hogy újra meghirdeti DEbate elnevezésű, angol nyelvű vitaversenyét középiskolás diákok számára, amely során háromfős csapatok versengenek egymással három regionális elődöntőben, majd ezt követően a legjobbak a Debreceni Egyetemen rendezett döntőben mérhetik össze tudásukat nagyszerű nyereményekért egy rangos zsűri előtt

A korábbi években is sokan jelentkeztek a versenyre és olyan intézmények és cégek álltak a kezdeményezés mögé, mint az Amerikai Nagykövetség, a British Council, az American Corner, Campus Fesztivál, MM publications, TOEIC, DExam, stb.

Reméljük, hogy idén az előző évhez hasonlóan sokan fognak érdeklődni a verseny iránt és így számos diák mérheti össze tudását a verseny során. Az idei évben a versenyre jelentkezni a következők szerint lehet:

1) kérjük, regisztrálják a csapatokat a http://debate.unideb.hu/regisztracio/ oldalon

2) küldjék el az előválogató feladatot (a részleteket lásd lentebb) a debatedebrecen@gmail.com címre.

Ezt a két lépést nem szükséges egyszerre megtenni, de kérjük, mindkettőt végezzél el 2017. szeptember 30-ig.

Az előző évekhez hasonlóan, az elődöntőkre október/novemberben kerül majd sor (Miskolc, Nyíregyháza és Debrecen helyszíneken), a Debreceni Egyetemen megrendezésre kerülő döntőt pedig 2018 februárjában rendezzük meg.
Az előválogató feladat:

Az előválogató során az egyes csapatoknak egy előre meghatározott témát kell feldolgozniuk, a témával kapcsolatos vitás kérdéseket bemutatniuk, megvitatniuk. Ezt megtehetik például angol nyelvű esszé, prezentáció, vers, film, dalszöveg, videoklip, riport, stb. formájában.  Terjedelmi korlátot nem szabunk meg és a feladat formátumát is a diákok illetve felkészítő tanáraik határozzák meg.

A beérkezett pályamunkákat a következő szempontok szerint értékeljük: kreativitás, érvek és ellenérvek kidolgozottsága, nyelvhasználat, eredetiség, a befektetett energia mennyisége.

Az előválogató feladat idei témája:

”Where Do We Go from Here? The Future of Europe”

 

A verseny lebonyolításáról részletes tájékoztatást küldünk minden jelentkezőnek, és különböző anyagokkal segítjük majd a felkészülést is (a korábbi évekhez hasonlóan a viták a Karl Popper féle vitaformátum szerint zajlanak majd).

 

 

 

 

 

 

 

DEbate elődöntők

A 2016/2017-es DEbate vitaverseny elődöntői a következő helyszíneken és időpontokban kerülnek megrendezésre:
2016. november 11: Ady Endre Gimnázium, Debrecen
2016. november 18: Kölcsey Ferenc Gimnázium, Nyíregyháza
2016. november 25: Avasi Gimnázium, Miskolc

DEbate az FM 90 Campus rádióban

A mai napon fény derül az előválogató feladat témájára! Hallgassák az FM 90 Campus rádió műsorát 18 óra után és megismerhetik az idei feladat részleteit és minden egyéb fontos tudnivalót a versenyről!

Támogatóink

Idén is nagyszerű nyereményeket fogunk kiosztani a résztvevők között. A DEbate támogatóinak listáját mostantól folyamatosan bővítjük.

DEbate 2016/2017

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a 2016/2017-es tanévben ismét lesz DEbate vitaverseny a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézetének a szervezésében. Kérjük, hogy figyeljék a honlapunkat és a facebook oldalunkat további információkért. A jelentkezési határidő: 2016. június 30.

Fantasztikus döntő

A pénteki döntővel lezárult az első DEbate versenysorozat. Gratulálunk minden résztvevővőnek és a győztes csapatnak az Ady Endre Gimnáziumból! Köszönjük szépen a sok segítséget és támogatást a verseny szponzorainak, az Angol-Amerikai Intézet vezetésének, munkatársainak, diákjainak és mindenkinek, aki segített a verseny megszervezésében, lebonyolításában! Az eseményről készült fotók itt tekinthetők meg.

A döntő programja

A holnapi döntő programja megtekinthető a facebook oldalunkon.

Visszaszámlálás a döntőig

Már csak 4 nap van hátra a november 20-án megrendezésre kerülő DEbate-döntőig. Addig is bátorítunk mindenkit, hogy kövesse a facebook bejegyzéseinket, hiszen a hét minden napján közzéteszünk egy párat azokból a nyereményekből, amelyekért a bejutott csapatok versenyezni fognak.