DEbate #5

The Institute of English and American Studies of the University of Debrecen and the US Embassy Budapest are happy to announce the fifth annual, national, English language debate competition for high school students. This year’s contest is organized in commemoration of the historical events of 1989. For more information, please check the announcement (felhívás) for the event on this website.

DEbate-döntő

Értesítünk mindenkit, hogy a DEbate döntője 2018. február 9-én kerül megrendezésre a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézetében. További részletekért keressétek a facebook oldalunkat.

DEbate elődöntők 2017-ben

A 2017/2018-as DEbate vitaverseny elődöntői a következő helyszíneken és időpontokban kerülnek megrendezésre:
2017. november 24: Avasi Gimnázium, Miskolc
2017. december 1: Ady Endre Gimnázium, Debrecen
2017. december 8: Kölcsey Ferenc Gimnázium, Nyíregyháza

Újra itt a DEbate!

Az első két év tapasztalatai és visszajelzései alapján, a Debreceni Egyetem Angol—Amerikai Intézete úgy döntött, hogy újra meghirdeti DEbate elnevezésű, angol nyelvű vitaversenyét középiskolás diákok számára, amely során háromfős csapatok versengenek egymással három regionális elődöntőben, majd ezt követően a legjobbak a Debreceni Egyetemen rendezett döntőben mérhetik össze tudásukat nagyszerű nyereményekért egy rangos zsűri előtt

A korábbi években is sokan jelentkeztek a versenyre és olyan intézmények és cégek álltak a kezdeményezés mögé, mint az Amerikai Nagykövetség, a British Council, az American Corner, Campus Fesztivál, MM publications, TOEIC, DExam, stb.

Reméljük, hogy idén az előző évhez hasonlóan sokan fognak érdeklődni a verseny iránt és így számos diák mérheti össze tudását a verseny során. Az idei évben a versenyre jelentkezni a következők szerint lehet:

1) kérjük, regisztrálják a csapatokat a http://debate.unideb.hu/regisztracio/ oldalon

2) küldjék el az előválogató feladatot (a részleteket lásd lentebb) a debatedebrecen@gmail.com címre.

Ezt a két lépést nem szükséges egyszerre megtenni, de kérjük, mindkettőt végezzél el 2017. szeptember 30-ig.

Az előző évekhez hasonlóan, az elődöntőkre október/novemberben kerül majd sor (Miskolc, Nyíregyháza és Debrecen helyszíneken), a Debreceni Egyetemen megrendezésre kerülő döntőt pedig 2018 februárjában rendezzük meg.
Az előválogató feladat:

Az előválogató során az egyes csapatoknak egy előre meghatározott témát kell feldolgozniuk, a témával kapcsolatos vitás kérdéseket bemutatniuk, megvitatniuk. Ezt megtehetik például angol nyelvű esszé, prezentáció, vers, film, dalszöveg, videoklip, riport, stb. formájában.  Terjedelmi korlátot nem szabunk meg és a feladat formátumát is a diákok illetve felkészítő tanáraik határozzák meg.

A beérkezett pályamunkákat a következő szempontok szerint értékeljük: kreativitás, érvek és ellenérvek kidolgozottsága, nyelvhasználat, eredetiség, a befektetett energia mennyisége.

Az előválogató feladat idei témája:

”Where Do We Go from Here? The Future of Europe”

 

A verseny lebonyolításáról részletes tájékoztatást küldünk minden jelentkezőnek, és különböző anyagokkal segítjük majd a felkészülést is (a korábbi évekhez hasonlóan a viták a Karl Popper féle vitaformátum szerint zajlanak majd).

 

 

 

 

 

 

 

DEbate elődöntők

A 2016/2017-es DEbate vitaverseny elődöntői a következő helyszíneken és időpontokban kerülnek megrendezésre:
2016. november 11: Ady Endre Gimnázium, Debrecen
2016. november 18: Kölcsey Ferenc Gimnázium, Nyíregyháza
2016. november 25: Avasi Gimnázium, Miskolc

DEbate az FM 90 Campus rádióban

A mai napon fény derül az előválogató feladat témájára! Hallgassák az FM 90 Campus rádió műsorát 18 óra után és megismerhetik az idei feladat részleteit és minden egyéb fontos tudnivalót a versenyről!

Támogatóink

Idén is nagyszerű nyereményeket fogunk kiosztani a résztvevők között. A DEbate támogatóinak listáját mostantól folyamatosan bővítjük.

DEbate 2016/2017

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a 2016/2017-es tanévben ismét lesz DEbate vitaverseny a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézetének a szervezésében. Kérjük, hogy figyeljék a honlapunkat és a facebook oldalunkat további információkért. A jelentkezési határidő: 2016. június 30.

Fantasztikus döntő

A pénteki döntővel lezárult az első DEbate versenysorozat. Gratulálunk minden résztvevővőnek és a győztes csapatnak az Ady Endre Gimnáziumból! Köszönjük szépen a sok segítséget és támogatást a verseny szponzorainak, az Angol-Amerikai Intézet vezetésének, munkatársainak, diákjainak és mindenkinek, aki segített a verseny megszervezésében, lebonyolításában! Az eseményről készült fotók itt tekinthetők meg.

A döntő programja

A holnapi döntő programja megtekinthető a facebook oldalunkon.